9. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na kuřecí rendang s rýží, tradiční indonéské jídlo plné exotických chutí a vůní. Skvělá kombinace kousavého masa kuřete, koření a kokosového mléka, která vám zaručeně udělá radost. Podávejte s přílohou vařené rýže a užívejte si lahodnou exotiku v pohodlí domova!
Suroviny
- 500g kuřecího masa
- 400ml kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté chilli
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte pokrájené kuřecí maso a osmažte ho společně s cibulí dozlatova.
- Přidejte na kostky nakrájenou papriku a orestujte ji spolu s masem.
- Přidejte do pánve všechny koření – kurkumu, koriandr, kmín a chilli. Dobře promíchejte.
- Podlijte směs kokosovým mlékem a nechte vařit na mírném ohni cca 30–40 minut, dokud masa není měkké a omáčka zahuštěná.
- Omáčku dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte kuřecí rendang s vařenou rýží.