9. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Kuřecí rendang s rýží.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na kuřecí rendang s rýží, tradiční indonéské jídlo plné exotických chutí a vůní. Skvělá kombinace kousavého masa kuřete, koření a kokosového mléka, která vám zaručeně udělá radost. Podávejte s přílohou vařené rýže a užívejte si lahodnou exotiku v pohodlí domova!

Suroviny

  • 500g kuřecího masa
  • 400ml kokosového mléka
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté chilli
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte pokrájené kuřecí maso a osmažte ho společně s cibulí dozlatova.
  3. Přidejte na kostky nakrájenou papriku a orestujte ji spolu s masem.
  4. Přidejte do pánve všechny koření – kurkumu, koriandr, kmín a chilli. Dobře promíchejte.
  5. Podlijte směs kokosovým mlékem a nechte vařit na mírném ohni cca 30–40 minut, dokud masa není měkké a omáčka zahuštěná.
  6. Omáčku dochuťte solí a pepřem.
  7. Podávejte kuřecí rendang s vařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *