6. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Kuřecí rendang s kokosovým mlékem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční indonéské jídlo – Kuřecí rendang s kokosovým mlékem. Toto chuťově bohaté jídlo kombinuje pikantní koření s hladkým kokosovým mlékem, které dodává jedinečnou a exotickou chuť. Nechte se unést vůní orientální kuchyně a připravte si tento lahodný pokrm ve své kuchyni ještě dnes!

Suroviny

  • 500g kuřecího masa (nakrájeného na kostky)
  • 400ml kokosového mléka
  • 3 lžíce oleje
  • 1 cibule (nakrájená na jemné plátky)
  • 4 stroužky česneku (rozmačkané)
  • 2 cm zázvoru (nastrouhaný)
  • 2 lžičky kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mleté papriky
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • 2 lžičky soli

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm cibuli, česnek a zázvor dozlatova.
  2. Přidejte do směsi kurkumu, kmín, skořici a papriku a restujte dalších pár minut.
  3. Přidejte kuřecí maso a osmahněte z obou stran.
  4. Přilijte kokosové mléko a nechte vařit na mírném ohni alespoň hodinu a půl, dokud maso není měkké a omáčka zhoustne.
  5. Případně dochuťte solí a cukrem podle chuti.
  6. Podávejte s rýží nebo jinou přílohou podle vašeho výběru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *