5. 1. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Objevte dokonalé spojení zdravého a chutného s naším receptem na kuřecí ratatouille s manouri. Tato jedinečná kombinace kuřecího masa, omáčky z rajčat a směsi zeleniny Vás jistě nadchne. Připravte si lahodné jídlo plné vitamínů a minerálů, které Vás zasytí a dodá Vám energii na celý den. Užijte si bohatou chuť těchto kvalitních surovin a překvapte své chuťové buňky. Nečekejte a okořeňte své menu s naším receptem na kuřecí ratatouille s manouri ještě dnes!
Kuřecí ratatouille s manouri
Suroviny
- 400 g kuřecího masa
- 1 lžička olivového oleje
- 1 cibule
- 2 papriky (různých barev)
- 2 cukety
- 4 rajčata
- 100 g manouri sýra
- 2 stroužky česneku
- sůl a pepř dle chuti
- čerstvé bylinky na posypání (např. petrželka nebo bazalka)
Postup
- Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a osolíme a opepříme podle chuti.
- V hluboké pánvi rozpálíme olivový olej a přidáme nakrájenou cibuli. Smažíme, dokud cibule nezezlátne.
- Přidáme nakrájené papriky a cukety. Smažíme dalších 5 minut, dokud se zelenina trochu změkčí.
- Přidáme nakrájená rajčata a rozdrcené stroužky česneku. Dobře promícháme a dusíme dalších 10 minut.
- V jiné pánvi na středním ohni osmažíme nakrájené kuřecí kousky, dokud nezezlatí a neudělají se na nich charakteristické křupavé kůrčičky.
- Přidáme osmažené kuřecí kousky do pánve se zeleninou a promícháme. Dochutíme solí a pepřem.
- Manouri sýr nastrouháme na jemné struhadle a posypeme jím hotové jídlo.
- Kuřecí ratatouille posypeme čerstvými bylinkami a podáváme s rýží nebo chlebem.