3. 8. 2023
Autor: Roman Žák
Kuřecí ratatouille s bylinkami
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí ratatouille s bylinkami je zdravým příkladem francouzské kuchyně. Tento recept kombinuje šťavnaté kuřecí maso, zralé rajčata a pestrou směs zeleniny, jako jsou papriky, cuketa a lilky. Oslnivě aromatické bylinky jako oregano, tymián a petrželka dodávají jídlu další vrstvu chutí. S tímto jednoduchým receptem, který je plný vlákniny a vitamínů, připravíte výživné obědy nebo večeře, které celá rodina určitě ocení.

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa, nakrájeného na kostičky
  • 1 cuketa, nakrájená na plátky
  • 1 lilek, nakrájený na kostičky
  • 2 papriky (červená a žlutá), nakrájené na proužky
  • 2 cibule, nakrájené na plátky
  • 2 rajčata, nakrájená na kousky
  • 4 stroužky česneku, rozmačkané
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce sušených bylinek (rozmarýn, oregano, tymián)
  • Šťáva z 1 citronu
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. V hrnci si rozehřejte olivový olej a osmažte v něm cibuli spolu s česnekem, dokud nezezlátne.
  2. Přidejte kuřecí maso a restujte ho, dokud nezezelená.
  3. Přidejte nakrájenou zeleninu (cuketu, lilek, papriky a rajčata) a promíchejte.
  4. Podlijte vodou tak, aby zelenina byla zcela ponořená.
  5. Přidejte sušené bylinky, citronovou šťávu, sůl a pepř.
  6. Vše nechte vařit asi 30 minut, nebo dokud není kuřecí maso i zelenina měkká.
  7. Podávejte teplé s rýží nebo pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *