2. 3. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na chutné jídlo plné šťavnatého kuřecího masa a jemně šťouchaných brambor? Vyzkoušejte tento recept na kuřecí ragú se šťouchanými bramborami a užijte si lahodnou kombinaci křupavého masa a jemné bramborové kaše. S naším snadným receptem budete mít lahodné jídlo na talíři během chvíle! Navíc vás tento recept zaručeně potěší svou výtečnou chuťovou kombinací a jednoduchostí přípravy. Vyzkoušejte ho ještě dnes a užívejte si skvělou domácí kuchyni plnou lásky a chutí.
Suroviny
- 400g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 1 lžíce rajčatové pasty
- 400g rajčat z konzervy
- 200ml kuřecí vývar
- sůl, pepř, oregano, bazalka
- 500g brambor
- 50g másla
- mléko
Postup
- Na oleji opečeme nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso a osmažíme ho dozlatova.
- Přidáme na kolečka nakrájené mrkve, rajčatovou pastu, oregano, bazalku, sůl a pepř a restujeme 5 minut.
- Přilijeme rajčata z konzervy a vývar, přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou na mírném ohni asi 30 minut.
- Mezitím si uvaříme oloupané brambory, které rozmělníme se másmem a mlékem na šťouchané brambory.
- Servírujeme kuřecí ragú se šťouchanými bramborami.