9. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
Kuřecí ragú s bylinkovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si ⁤výborný kuřecí ragú s lahodnou bylinkovou omáčkou. Tento ⁣recept vám nabídne dokonalou kombinaci šťavnatého ‍kuřecího masa a⁤ aromatických bylin, které​ dodají jídlu extra chuť. S ražným chlebem nebo těstovinami‍ se ⁢jedná ⁣o vynikající hlavní chod pro rodinné večeře nebo oslavy. ​Sledujte tento snadný recept a vydejte se na cestu gastronomického zážitku.‍

Suroviny

  • 400 g kuřecích prsou
  • 1 ⁢cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 400 g rajčatového⁣ pyré
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného ⁤tymiánu
  • 1 lžička sušeného bazalku
  • sůl a pepř dle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a ⁤osmažte‌ na něm ‍nakrájenou⁣ cibuli dozlatova.
  2. Přidejte⁤ na kousky⁣ nakrájené kuřecí⁣ prsa a ⁢osmahněte je z obou stran do ⁤hnědé barvy.
  3. Přidejte‌ nadrobno nakrájený česnek a pokrájenou papriku a ​restujte dalších pár minut.
  4. Přidejte rajčatové ⁢pyré, oregano, tymián a bazalku.
  5. Osolte a opepřete dle chuti.
  6. Nechejte omáčku ​vařit na mírném ohni ​pod pokličkou asi 20 minut.
  7. Pokud ⁤je⁣ omáčka příliš hustá, přidejte‌ trochu vody nebo vývaru.
  8. Servírujte⁣ kuřecí ragú s těstovinami nebo⁤ rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *