30. 7. 2023
Autor: Roman Žák
Kuřecí ragú po provensálsku
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí ragú po provensálsku: Vychutnejte si bohaté a aromatické ragú, připravené z kousků kuřecího masa, šťavnatých rajčat, oliv, jemných bylinek a lahodného červeného vína. Tento tradiční provensálský recept je snadno připravitelný a jistě potěší i ty nejnáročnější gurmány. Vyzkoušejte ho a dejte svému jídelníčku špetku jiho-francouzského kouzla!

Suroviny

  • 400 g kuřecích prsíček
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 400 g rajčat z konzervy
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Kuřecí prsíčka nakrájíme na menší kousky. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nakrájíme.
  2. Na pánvi ohřejeme olivový olej a osmaháme na něm kuřecí kousky. Přidáme cibuli a česnek a restujeme, dokud cibule nezezlátne.
  3. Přidáme nakrájenou červenou a žlutou papriku a dáme smažit asi 5 minut, než paprika změkne.
  4. Rajčata z konzervy rozmixujeme a přidáme do pánve se smaženým kuřecím masem a paprikou.
  5. Přidáme sušený rozmarýn, tymián a osolíme a opepříme podle chuti.
  6. Všechny suroviny promícháme a dusíme na mírném ohni asi 15 minut.
  7. Servírujeme s těstovinami nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *