30. 7. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí ragú po provensálsku: Vychutnejte si bohaté a aromatické ragú, připravené z kousků kuřecího masa, šťavnatých rajčat, oliv, jemných bylinek a lahodného červeného vína. Tento tradiční provensálský recept je snadno připravitelný a jistě potěší i ty nejnáročnější gurmány. Vyzkoušejte ho a dejte svému jídelníčku špetku jiho-francouzského kouzla!
Suroviny
- 400 g kuřecích prsíček
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 400 g rajčat z konzervy
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 1 lžička sušeného tymiánu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Kuřecí prsíčka nakrájíme na menší kousky. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nakrájíme.
- Na pánvi ohřejeme olivový olej a osmaháme na něm kuřecí kousky. Přidáme cibuli a česnek a restujeme, dokud cibule nezezlátne.
- Přidáme nakrájenou červenou a žlutou papriku a dáme smažit asi 5 minut, než paprika změkne.
- Rajčata z konzervy rozmixujeme a přidáme do pánve se smaženým kuřecím masem a paprikou.
- Přidáme sušený rozmarýn, tymián a osolíme a opepříme podle chuti.
- Všechny suroviny promícháme a dusíme na mírném ohni asi 15 minut.
- Servírujeme s těstovinami nebo rýží.