27. 7. 2023
Autor: Roman Žák
Kuřecí ragú à la Coq au Vin
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí ragú à la Coq au Vin – Vyzkoušejte tento vynikající francouzský recept na kuřecí ragú s příchutí Coq au Vin. V tomto pokrmu se kuřecí maso dusí v červeném víně s cibulí, česnekem, slaninou a bylinkami, což dodává tomuto jídlu bohatou a lahodnou chuť. Ragú se podává s kousky křupavého chleba nebo přílohou dle vašeho výběru. Připravte si tento lahodný pokrm a dopřejte si výjimečnou jídelní zkušenost.

Suroviny

  • 500 g kuřecích prsou, nakrájených na kostky
  • 100 g slaniny, nakrájené na kostičky
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 200 g žampionů, nakrájených na plátky
  • 2 mrkve, nakrájené na kolečka
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 200 ml červeného vína
  • 2 lžíce jemného hladkého mouky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvý petržel na dozdobení

Postup

  1. Na rozpáleném oleji orestujte slaninu, přidejte cibuli a česnek a osmažte dozlatova.
  2. Do směsi přidejte nakrájené kuřecí prsa a smažte je z obou stran dozlatova.
  3. Přidejte žampiony a mrkve a krátce je orestujte.
  4. Přidejte hladkou mouku a zamíchejte a poté postupně přilijte kuřecí vývar a červené víno.
  5. Přidejte tymián, sůl a pepř a vařte na mírném ohni asi 30 minut, dokud se omáčka zhoustne a kuřecí maso změkne.
  6. Před podáváním můžete pokrm ozdobit čerstvým petrželem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *