22. 2. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí provensálské rizoto s bylinkami.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné kuřecí provensálské rizoto s bylinkami plné chuti a aromatických vůní. Tento recept kombinuje kousky kuřecího masa s nasekanými bylinkami a přidává do rizota bohaté koření. Skvělá volba pro večeři plnou lahodných chutí na talíři. Zkuste ho ještě dnes!

Suroviny

  • 300g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200g rýže
  • 500ml kuřecího vývaru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušených bylinek (tymián, rozmarýn, oregano)
  • sůl, pepř
  • suroviny na ozdobení (čerstvé bylinky, parmezán)

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
  2. Přidáme nakrájené kuřecí maso a zprudka osmažíme ze všech stran.
  3. Přidáme rýži a smažíme, dokud není rýže sklenutá.
  4. Postupně přilijeme kuřecí vývar a vaříme podle pokynů na obalu rýže, občas promícháváme.
  5. Přidáme sušené bylinky, osolíme a opepříme podle chuti.
  6. Hotové rizoto ozdobíme nasekanými čerstvými bylinkami a nastrouhaným parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *