22. 2. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné kuřecí provensálské rizoto s bylinkami plné chuti a aromatických vůní. Tento recept kombinuje kousky kuřecího masa s nasekanými bylinkami a přidává do rizota bohaté koření. Skvělá volba pro večeři plnou lahodných chutí na talíři. Zkuste ho ještě dnes!
Suroviny
- 300g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200g rýže
- 500ml kuřecího vývaru
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušených bylinek (tymián, rozmarýn, oregano)
- sůl, pepř
- suroviny na ozdobení (čerstvé bylinky, parmezán)
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a zprudka osmažíme ze všech stran.
- Přidáme rýži a smažíme, dokud není rýže sklenutá.
- Postupně přilijeme kuřecí vývar a vaříme podle pokynů na obalu rýže, občas promícháváme.
- Přidáme sušené bylinky, osolíme a opepříme podle chuti.
- Hotové rizoto ozdobíme nasekanými čerstvými bylinkami a nastrouhaným parmazánem.