19. 6. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí provensálské ratatouille pečené sýrem je jedinečný recept plný slunečnicové zeleniny a šťavnatého kuřecího masa, posypaný lahodným sýrem. Tento skvělý pokrm vás okouzlí svými chuťovými kombinacemi a lehkostí, která ocení každý milovník dobrého jídla. Vyzkoušejte ho ještě dnes a připravte si skvělou večeři plnou chutí Provence!
Suroviny
- 4 kousky kuřecího masa
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 2 papriky (červená a žlutá), nakrájené na plátky
- 2 malé cukety, nakrájené na kolečka
- 2 rajčata, nakrájená na plátky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička sušeného provensálského koření
- sůl a pepř podle chuti
- 150 g strouhaného sýra (např. ementál)
Postup
- Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmažte cibuli a česnek dozlatova.
- Přidejte papriky a cukety a nechte chvíli restovat.
- Přidejte rajčata, koření, sůl a pepř a nechte dusit asi 10 minut.
- Vyklopte zeleninu do pekáče a položte na ni kuřecí kousky.
- Pokapejte olivovým olejem a posypte strouhaným sýrem.
- Předehřejte troubu na 180 stupňů a pečte asi 25-30 minut, nebo dokud kuře není propečené a sýr zlatavý.
- Podávejte s rýží nebo pečivem.