23. 2. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na kuřecí provensálskou pečeně se zeleninou, která potěší vaše chuťové buňky. Tento jednoduchý a zdravý pokrm plný aromatických bylinek a čerstvé zeleniny je skvělou volbou pro rodinné večeře nebo hostiny. Sledujte náš recept a užijte si skvělou kombinaci chuťových vjemů!
Suroviny
- 4 kousky kuřecího masa
- 1 cuketa
- 1 paprika
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř, provensálské bylinky
Postup
- Na plech vložte kousky kuřecího masa a okořeněte je solí, pepřem a provensálskými bylinkami.
- Cuketu, papriku, cibuli, rajčata a česnek nakrájejte na menší kousky.
- Přidejte je na plech k masu a zalijte všechen obsah olivovým olejem.
- Pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 30 minut nebo dokud maso není dobře propečené a zelenina měkká.
- Hotovou pečeně servírujte s vařeným bramborem nebo rýží.