23. 2. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí provensálská pečeně se zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na kuřecí provensálskou pečeně se zeleninou, která potěší vaše chuťové buňky. Tento jednoduchý a zdravý pokrm plný aromatických bylinek a čerstvé zeleniny je skvělou volbou pro rodinné večeře nebo hostiny. Sledujte náš recept a užijte si skvělou kombinaci chuťových vjemů!

Suroviny

  • 4 kousky kuřecího masa
  • 1 cuketa
  • 1 paprika
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř, provensálské bylinky

Postup

  1. Na plech vložte kousky kuřecího masa a okořeněte je solí, pepřem a provensálskými bylinkami.
  2. Cuketu, papriku, cibuli, rajčata a česnek nakrájejte na menší kousky.
  3. Přidejte je na plech k masu a zalijte všechen obsah olivovým olejem.
  4. Pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 30 minut nebo dokud maso není dobře propečené a zelenina měkká.
  5. Hotovou pečeně servírujte s vařeným bramborem nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *