10. 2. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí Provence s bylinkami
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí Provence s bylinkami je lahodný recept, který vás okouzlí svou výjimečnou chutí. Kombinace čerstvých bylinek, jako je tymián, rozmarýn a petrželka, spolu s lahodným kuřecím masem vytváří skvělé gastronomické zážitky. Tento jednoduchý a rychlý recept je perfektní volbou pro večeři s rodinou či přáteli. Nečekaným zpestřením je citronová šťáva, která dodá receptu svěží a osvěžující chuť. Příprava je snadná a nevyžaduje žádné speciální dovednosti. Stačí kuřecí maso osolit, opepřit, posypat bylinkami, polit citronovou šťávou a péct v troubě. Výsledek je křupavá a aromatická kuřecí kůrka s šťavnatým masem, které se krásně sladí s bylinkami. Skvělou kombinací jsou brambory nebo čerstvá zelenina jako příloha. Navíc, díky bylinkám, tento recept nabízí i zdravotní výhody a antioxidanty. Kuřecí Provence s bylinkami je jednoduchý, zdravý a chutný recept, který potěší každého gurmána.

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, rozmačkané
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 1 lžíce sušeného rozmarýnu
  • Šťáva z 1 citronu
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. V misce smíchejte olivový olej, česnek, oregano, tymián, rozmarýn, citronovou šťávu, sůl a pepř.
  2. Kuřecí prsa opláchněte a osušte. Poté je vložte do směsi s bylinkami a dobře natřete z obou stran. Nechte marinovat
    alespoň 30 minut.
  3. Rozpálenou pánvi s trochou olivového oleje zahřejte na střední teplotu. Do pánve vložte marinovaná kuřecí prsa
    a smažte z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědá.
  4. Hotová kuřecí prsa můžete podávat s čerstvými bylinkami na zdobení. Doporučujeme podávat s rýží nebo bramborovou
    kaší.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *