17. 12. 2023
Autor: Roman Žák
Kuřecí provençálsky.
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí provençálsky je lahodné jídlo z francouzské kuchyně. Tento recept zahrnuje kuřecí prsa, která jsou pečená v aromatické směsi bylinek, olivového oleje, česneku a citronové šťávy. Výsledkem je šťavnaté a lahodné kuře s příjemnou vůní Provensálska. Tento recept je skvělou volbou pro večeři, která okouzlí vaše chuťové buňky.

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 2 papriky, nakrájené na nudličky
  • 4 stroužky česneku, najemno posekané
  • 250 g cherry rajčat, rozpolovena
  • 2 lžičky sušeného provensálského koření
  • Čerstvý tymián, na ozdobu
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Kuřecí prsa naklepeme do tloušťky přibližně 1 cm. Přidáme sůl, pepř a provensálské koření.
  2. Na pánvi rozpálíme olivový olej a smažíme kuřecí prsa z obou stran do zlatova. Odstavíme na talíř.
  3. Ve stejné pánvi orestujeme cibuli, papriky a česnek, dokud nezměknou.
  4. Přidáme rozpolovená cherry rajčata a dusíme cca 5 minut, dokud rajčata nezměknou.
  5. Kuřecí prsa vložíme zpět do pánve a necháme provařit ještě 5 minut, aby se propekly s ostatními surovinami.
  6. Ozdobíme čerstvým tymiánem a podáváme s rýží nebo pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *