20. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí Provençale
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte recept na výborné jídlo, zde je pro vás vynikající návrh. Kuřecí Provençale je chutný a jednoduchý recept z francouzské kuchyně, který určitě osloví vaše chuťové buňky. Kombinace šťavnatého kuřecího masa, rozmarýnu, česneku, cherry rajčat a olivového oleje vytváří dokonalou harmonii chutí. Během přípravy přeskočíte zdlouhavé kroky, což z receptu dělá rychlou a snadnou večeři. Nechte své smysly vzplanout touto výjimečnou verzi kuřecího masa a okouzlete své blízké výborným jídlem Kuřecí Provençale.

Recept na Kuřecí Provençale

Suroviny

  • 4 kusy kuřecích prsou
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 středně velké cibule, nakrájené na tenká kolečka
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 žlutá paprika, nakrájená na proužky
  • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
  • 250 g cherry rajčat, přepůlených
  • 2 lžičky sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • ¼ lžičky soli
  • ¼ lžičky mletého černého pepře
  • ¼ šálku bílého vína
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého petrželového lístku

Postup

  1. Nejprve si připravte všechny suroviny.
  2. Kuřecí prsa nakrájejte na menší kusy.
  3. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli dozlatova.
  4. Přidejte česnek, papriky a rajčata. Vařte asi 5 minut, dokud se zelenina nezměkne.
  5. Přidejte kuřecí kousky a opečte je z každé strany, dokud nebude zlatě hnědé.
  6. Přidejte sušené bylinky, sůl, pepř a bílé víno. Směs promíchejte a nechte vařit asi 10 minut, nebo dokud kuře nebude perfektně propečené a dochucené.
  7. Před servírováním posypte jídlo čerstvým petrželovým lístkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *