23. 6. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na Kuřecí Provencal plný bylinek a rajčat. Tento pokrm je skvělou kombinací šťavnatého kuřecího masa s aromatickými bylinkami a osvěžujícími rajčaty. Jednoduchý a chutný recept, který si zamilujete!
Suroviny
- 4 kousky kuřecího masa (řízek nebo prsa)
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku, oloupané a nasekané
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 4 rajčata, nakrájená na čtvrtky
- sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
Postup
- Na dno pekáče dejte olivový olej, rozetřete česnek a posypte bylinkami.
- Přidejte kuřecí maso a rajčata.
- Pokapejte olivovým olejem a posypte solí a pepřem.
- Předehřejte troubu na 180°C a pečte asi 25-30 minut, dokud není kuřecí maso zlatě hnědé a propečené.
- Podávejte s bramborovou kaší nebo rýží.