23. 6. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí Provencal s bylinkami a rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na Kuřecí Provencal plný bylinek a rajčat. Tento pokrm je skvělou kombinací šťavnatého kuřecího masa s aromatickými bylinkami a osvěžujícími rajčaty. Jednoduchý a chutný recept, který si zamilujete!

Suroviny

  • 4 kousky kuřecího masa (řízek nebo prsa)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, oloupané a nasekané
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 4 rajčata, nakrájená na čtvrtky
  • sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

Postup

  1. Na dno pekáče dejte olivový olej, rozetřete česnek a posypte bylinkami.
  2. Přidejte kuřecí maso a rajčata.
  3. Pokapejte olivovým olejem a posypte solí a pepřem.
  4. Předehřejte troubu na 180°C a pečte asi 25-30 minut, dokud není kuřecí maso zlatě hnědé a propečené.
  5. Podávejte s bramborovou kaší nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *