29. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí po provensálsku
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí po provensálsku je lahodné jídlo, které vás přenese do slunného jihofrancouzského regionu Provence. Tento recept kombinuje kousky kuřecího masa s aromatickými bylinkami, olivovým olejem, rajčaty a česnekem, které vytváří bohatou a vyváženou chuťovou směs. Křupavá kůrka a šťavnaté maso jsou dokonale doplněny rýží nebo čerstvým pečivem. Bezproblémová příprava a zářivé chuťové zážitky dělají z tohoto jídla skutečnou specialitu, kterou určitě oceníte.

Suroviny

  • 4 kousky kuřecího masa (např. stehna)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na plátky
  • 2 papriky (nejlépe různých barev), nakrájené na proužky
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 200 g cherry rajčat, rozpůlených
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osolíme a opepříme kuřecí maso. Opečeme ho z obou stran do zlatova. Poté ho odložíme na stranu.
  2. Do stejné pánve přidáme cibuli, papriky a česnek. Smažíme je na středním ohni, dokud nezměknou.
  3. Přidáme cherry rajčata a pokračujeme v mírném smažení ještě cca 5 minut, dokud se rajčata lehce rozmačkají.
  4. Zpět na pánev přidáme oregano, tymián a rozmarýn. Dobře promícháme, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
  5. Opět přidáme kuřecí maso do pánve a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
  6. Vše necháme dusit ještě asi 10 minut, než je kuřecí maso plně propečené a dochucené. Občas obrátíme maso, aby se propeklé kousky otočily.
  7. Servírujeme s rýží nebo pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *