22. 10. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí po francouzsku s hříbky
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodné kuřecí maso po francouzsku s aromatickými hříbky. Tento pokrm je skvělou volbou pro milovníky francouzské kuchyně a chutného masa. Sledujte náš jednoduchý recept a uvařte si skvělou večeři pro celou rodinu!

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 200 g čerstvých hříbků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 ml bílého vína
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • sůl, pepř, olivový olej
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Postup

  1. Na olivovém oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme na kolečka nakrájené kuřecí prsa a osmahneme z obou stran.
  3. Přidáme na plátky nakrájené hříbky a zalijeme bílým vínem.
  4. Podusíme pod pokličkou a necháme provařit asi 10 minut.
  5. Přilijeme smetanu ke šlehání a necháme provařit dalších 5 minut.
  6. Podle chuti můžeme dochutit solí a pepřem.
  7. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *