10. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Kuřecí Piccata Z Limetkami
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí Piccata z Limetkami je lahodné italské jídlo, které spojuje šťavnaté kuřecí maso s osvěžující chutí limetek. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky jemných a aromatických pokrmů. Vyzkoušejte ho doma a užijte si jedinečnou kombinaci chutí!

Suroviny

  • 4 kousky kuřecího masa
  • 1/2 šálku hladké mouky
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/4 šálku bílého vína
  • 2 limetky
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na prkénku pomačkáme kuřecí kousky do tloušťky asi 1 cm.
  2. Mezi dvěma kuchyňskými fóliemi ještě jemně klepneme kladivem na maso, aby bylo tenké a rovnoměrné.
  3. Na plochém talíři smícháme mouku, sůl a pepř a v této směsi obalíme kuřecí kousky.
  4. Na rozpálené pánvi rozpustíme máslo s olivovým olejem a smažíme kuřecí kousky z obou stran, dokud nejsou zlatavé.
  5. Do pánve přidáme bílé víno a šťávu z jedné limetky a necháme povařit asi 5 minut.
  6. Na závěr pokrájíme druhou limetku na plátky a ozdobíme jimi hotové kuřecí piccata.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *