10. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí Piccata z Limetkami je lahodné italské jídlo, které spojuje šťavnaté kuřecí maso s osvěžující chutí limetek. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky jemných a aromatických pokrmů. Vyzkoušejte ho doma a užijte si jedinečnou kombinaci chutí!
Suroviny
- 4 kousky kuřecího masa
- 1/2 šálku hladké mouky
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/4 šálku bílého vína
- 2 limetky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na prkénku pomačkáme kuřecí kousky do tloušťky asi 1 cm.
- Mezi dvěma kuchyňskými fóliemi ještě jemně klepneme kladivem na maso, aby bylo tenké a rovnoměrné.
- Na plochém talíři smícháme mouku, sůl a pepř a v této směsi obalíme kuřecí kousky.
- Na rozpálené pánvi rozpustíme máslo s olivovým olejem a smažíme kuřecí kousky z obou stran, dokud nejsou zlatavé.
- Do pánve přidáme bílé víno a šťávu z jedné limetky a necháme povařit asi 5 minut.
- Na závěr pokrájíme druhou limetku na plátky a ozdobíme jimi hotové kuřecí piccata.