7. 1. 2025
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné italské jídlo - kuřecí piccata s kaparými! Tento recept kombinuje křupavé kuřecí maso s omáčkou z citronu, kaparů a másla. Nechte se okouzlit tímto jedinečným chuťovým zážitkem a připravte si ho snadno doma. Sledujte náš recept a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny:
- 4 kousky kuřecího masa
- 1/2 šálku hladké mouky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 šálku kuřecího vývaru
- 1/4 šálku bílého vína
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce kaparů
- 1 citron (šťáva)
- sůl a pepř dle chuti
Postup:
- Plátky kuřecího masa naklepeme do rovnoměrné tloušťky.
- Osolíme a opepříme moukou a maso z obou stran osmažíme na rozpáleném oleji do zlatova. Poté odložíme maso stranou.
- Do stejné pánve přidáme máslo a kapary a krátce restujeme.
- Přilijeme vývar, víno a šťávu z citronu a necháme provařit pár minut.
- Vrátíme do pánve maso a vaříme do zhoustnutí omáčky.
- Po dochucení solí a pepřem podáváme s rýží nebo těstovinami.