22. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
Kuřecí piccata s kapary
zdroj: Recepty 24/7

Zdravá a chutná variace na klasickou italskou specialitu – kuřecí piccata s omáčkou ze šťávy z citronu a kaparů. Skvělá volba pro rychlý a lahodný pokrm plný přírodních chutí. Vyzkoušejte recept na kuřecí piccata s kapary ještě dnes!

Suroviny

  • 4 kuřecí prsní řízky
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl a pepř dle chuti
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 šálku kuřecího vývaru
  • 1/4 šálku bílého vína
  • 2 lžíce čerstvě rozmačkaných kaparů
  • 2 lžíce másla
  • citronová šťáva
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Postup

  1. Kuřecí prsní řízky naklepeme do rovnoměrné tloušťky a osolíme a opepříme z obou stran.
  2. V hlubokém talíři smícháme mouku s trochou soli a pepře a obalíme v ní naklepána kuřecí prsa.
  3. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a smažíme kuřecí prsa z obou stran dozlatova.
  4. Do pánve přidáme kuřecí vývar, bílé víno, rozmačkané kapary a máslo a necháme provařit do zhoustnutí omáčky.
  5. Po dokončení omáčky dochutíme citronovou šťávou a podáváme s vařeným bramborem nebo těstovinami.
  6. Pokrm ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *