6. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Kuřecí piccata s kaparovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na kuřecí piccatu s kaparovou omáčkou. Jednoduché a rychlé jídlo plné chutí, které vaše chuťové buňky okouzlí. Perfectní kombinace kuřecího masa s pikantní kaparovou omáčkou. Zaručeně si ho zamilujete!

Suroviny:

  • 4 kuřecí prsní řízky
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, rozmačkané
  • šťáva z 1 citronu
  • ½ šálku kuřecího vývaru
  • 2 lžíce kaparů
  • 2 lžíce másla
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Řízky naklepeme do tenka a osolíme a opepříme z obou stran.
  2. V hlubokém talíři smícháme mouku a trochu soli a pepře, a řízky v ní obalíme, aby byly ze všech stran obalené.
  3. V pánvi rozehřejeme olej a na něm osmažíme řízky z obou stran dozlatova. Poté je vyjmeme z pánve a necháme stranou.
  4. Do pánve přidáme máslo a na něm osmažíme rozmačkaný česnek asi 1 minutu.
  5. Přilijeme citronovou šťávu a vývar, přidáme kapary a necháme provařit.
  6. Omáčku dochutíme solí a pepřem a vložíme do ní opět kuřecí řízky. Přiklopíme poklicí a necháme provařit zhruba 5 minut, dokud není maso propečené.
  7. Podáváme s rýží nebo bramborem a dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *