13. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Zároveň křehká a lahodná kuřecí piccata s omáčkou ze smetany, kaparic a svěžím citrónem je skvělou volbou pro rychlý a chutný večeři. Podle tohoto receptu připravíte lahodný italský pokrm, který udělá radost celé rodině. Připravte si ho jednoduše a rychle a dopřejte si nezapomenutelný gastronomický zážitek. Koketní a šťavnaté pokrm s luxusním koktejlem z chutí, který vás okouzlí.
Suroviny
- 4 kuřecí řízky
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- 2 lžíce kaparů
- šťáva z 1 citrónu
- čerstvý petržel, nasekaný na drobno
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Řízky ponatírejte solí a pepřem a obalíme je v mouce.
- Na pánvi rozehřejte máslo a olivový olej. Přidejte nakrájený česnek a osmažte, dokud nezačne vonět.
- Přidejte obalené kuřecí řízky a smažte je dozlatova z obou stran. Vyndejte z pánve a dejte stranou.
- Do pánve přidejte kapary a šťávu z citrónu. Vše dobře promíchejte a nechte krátce provařit.
- Vraťte kuřecí řízky zpět do pánve a nechte je prohřát. Dochutíme solí a pepřem podle potřeby.
- Podávejte posypané nasekanou petrželí. Podávejte s rýží nebo bramborem.