13. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Kuřecí piccata s kaparicemi a citrónem.
zdroj: Recepty 24/7

Zároveň křehká a lahodná kuřecí piccata s omáčkou ze smetany, kaparic a svěžím citrónem je skvělou volbou pro rychlý a chutný večeři. Podle tohoto receptu připravíte lahodný italský pokrm, který udělá radost celé rodině. Připravte si ho jednoduše a rychle a dopřejte si nezapomenutelný gastronomický zážitek. Koketní a šťavnaté pokrm s luxusním koktejlem z chutí, který vás okouzlí.

Suroviny

  • 4 kuřecí řízky
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • 2 lžíce kaparů
  • šťáva z 1 citrónu
  • čerstvý petržel, nasekaný na drobno
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Řízky ponatírejte solí a pepřem a obalíme je v mouce.
  2. Na pánvi rozehřejte máslo a olivový olej. Přidejte nakrájený česnek a osmažte, dokud nezačne vonět.
  3. Přidejte obalené kuřecí řízky a smažte je dozlatova z obou stran. Vyndejte z pánve a dejte stranou.
  4. Do pánve přidejte kapary a šťávu z citrónu. Vše dobře promíchejte a nechte krátce provařit.
  5. Vraťte kuřecí řízky zpět do pánve a nechte je prohřát. Dochutíme solí a pepřem podle potřeby.
  6. Podávejte posypané nasekanou petrželí. Podávejte s rýží nebo bramborem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *