10. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
Kuřecí piccata s kapar
zdroj: Recepty 24/7

Chutný recept na italskou specialitu – kuřecí piccata s kapary. Křehké plátky kuřecího masa obalované v mouce a smažené v másle s citronovou omáčkou a nakyslými kapary. Skvělá volba pro rychlý a lahodný oběd nebo večeři. Zkuste tento jednoduchý recept ještě dnes!

Suroviny:

  • 4 kousky kuřecího masa
  • 1/4 šálku hladké mouky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/2 šálku kuřecího vývaru
  • 1/4 šálku bílého vína
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce kaparů
  • 1 lžíce másla
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Plátky kuřecího masa lehce naklepeme a osolíme a opepříme z obou stran.
  2. Maso obalíme v mouce a zatřepeme přebytečnou mouku.
  3. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmažíme maso, dokud není zlatě hnědé. Vyndáme maso z pánve a odložíme stranou.
  4. Do pánve přidáme vývar, víno a citronovou šťávu. Vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
  5. Přidáme kapary a máslo a necháme máslo rozpustit.
  6. Vrátíme maso zpět do pánve a necháme prohřát.
  7. Sůlíme a pepříme podle chuti.
  8. Podáváme s přílohou dle vlastní chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *