15. 9. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí Piccata s citronovou omáčkou je italské pokrm, který zaručeně potěší vaše chuťové pohárky. Tenké plátky kuřecího masa jsou obaleny v nadívané strouhance a poté rychle osmaženy. Důležitou součástí tohoto receptu je svěží citronová omáčka, která dodává jídlu osvěžující a kyselou chuť. Tento jemný a aromatický pokrm je ideální volbou pro milovníky italské kuchyně a sladce-okyselé kombinace chutí. Dopřejte si lahodnou kvapku Itálie u vás doma s tímto receptem na Kuřecí Piccata s citronovou omáčkou.
Suroviny
- 2 kuřecí prsa
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- hladká mouka na obalování
- 2 vejce, rozšlehaná
- strouhanka na obalování
- olivový olej na smažení
- šťáva z 1 citronu
- kůra z 1 citronu, nastrouhaná
- 250 ml kuřecího vývaru
- 2 lžíce kaparů
- 50 g másla
- sůl a pepř na dochucení
- čerstvá petržel na ozdobu
Postup
- Kuřecí prsa nakrájíme napůl a lehce je naklepeme. Osolíme a opepříme z obou stran.
- Do jedné misky si připravíme hladkou mouku, do druhé rozšlehaná vejce a do třetí strouhanku.
- Kuřecí prsa nejprve obalíme v mouce, poté ve vejci a nakonec v strouhance. Jemně popravíme a necháme odležet.
- V hluboké pánvi si rozehřejeme olej a vložíme do něj obalená kuřecí prsa. Smažíme z obou stran, dokud nejsou zlatavá a křupavá.
- Mezitím si připravíme citronovou omáčku. Ve stejné pánvi, ve které jsme smažili maso, rozpustíme máslo. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru, šťávu z citronu, kuřecí vývar a kapary. Necháme provařit a dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Hotová omáčka se podává s kuřecím masem. Ozdobíme čerstvou petrželí a podáváme například s těstovinami nebo rýží.