26. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Kuřecí piccata s citronem a kapary
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí piccata s citronem a kapary je skvělá italská specialita, která okoření váš jídelníček. Křehké plátky kuřecího masa jsou osmaženy v citronové omáčce s dochucením kapary, což vytváří bohatou a osvěžující kombinaci chutí. Tento recept je rychlý, jednoduchý a plný lahodných zážitků pro vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte ho ještě dnes!

Suroviny

  • 2 kuřecí prsní řízky
  • 1 citron
  • 2 lžíce kaparů
  • 1/2 šálku mouky
  • 2 lžíce másla
  • 1/2 šálku bílého vína
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve naklepeme kuřecí řízky do požadované tloušťky.
  2. Omyjeme citron a nakrájíme ho na plátky.
  3. Ve velké pánvi rozehřejeme máslo.
  4. Obalíme naklepávaček řízky v mouce a opečeme je dozlatova z obou stran.
  5. Přidáme na plátky nakrájený citron a kapary. Podlijeme bílým vínem.
  6. Necháme provařit asi 5 minut, než omáčka zhoustne.
  7. Pokud je omáčka příliš silná, přidejte trochu vody nebo vývaru.
  8. Pokud je omáčka příliš řídká, zahustěte ji trochou másla smíchané s moukou.
  9. Osolíme a opepříme podle chuti.
  10. S citronovou šťávou pokapejte hotové kuřecí piccaty před podáváním.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *