20. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Zářivě chutná kuřecí piccata s citronem a kapary – italský klasik plný svěžích a kyselých chutí. Vyzkoušejte tento recept na příjemný večeři plný lahodných vjemů!
Suroviny
- 4 kuřecí řízky
- 1 citron
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce kapar
- 1/2 šálku bílého vína
- 1/2 šálku kuřecího vývaru
- 2 lžíce mletého pepře
- sůl podle chuti
Postup
- Nejprve ukuřecí řízky zlehka naklepeme kladívkem a osolíme a opepříme z obou stran.
- Citron rozkrojíme a vymačkáme šťávu. Kapary opláchneme pod tekoucí vodou a necháme odkapat.
- Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a smažíme kuřecí řízky z obou stran asi 3-4 minuty, dokud nezezlátne.
- Přidáme kapary a orestujeme je asi 1 minutu.
- Poté zalijeme bílým vínem a necháme chvíli vařit, dokud se alkohol vyvaří.
- Přilijeme kuřecí vývar a citronovou šťávu, promícháme a necháme provařit asi 5 minut.
- Hotové piccata můžeme podávat s přílohou dle vlastní chuti, například s rýží nebo bramborami.