25. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Kuřecí piccata s citronem
zdroj: Recepty 24/7

Žhavá kuřecí piccata s citronovou omáčkou a kapkou kapra je dokonalou kombinací jemné chuti masa s kyselkavou vůní citronu. Tento recept je rychlý, jednoduchý a určitě potěší vaše chuťové buňky!

Suroviny

  • 4 kuřecí prsní řízky
  • mouka
  • sůl a pepř
  • olivový olej
  • 30 g máslo
  • 1/2 šálku kuřecího vývaru
  • šťáva z 2 citronů
  • 1/4 šálku kapary
  • čerstvá petrželka na ozdobení

Postup

  1. Prsní řízky naklepeme do tloušťky cca 1 cm a osolíme a opepříme z obou stran.
  2. Obalíme je v mouce a zatřeme nadbytečnou mouku.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej a máslo a smažíme řízky z obou stran dozlatova, asi 3-4 minuty z každé strany. Pak je vyndáme z pánve a dáme stranou.
  4. Do pánve přilijeme kuřecí vývar a šťávu z citronů a vaříme asi 5 minut, aby omáčka zhoustla.
  5. Přidáme kapary a promícháme.
  6. Řízky vložíme zpět do omáčky a necháme je prohřát. Hotové podáváme posypané nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *