30. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
Kuřecí Piccata al Limone
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí Piccata al‍ Limone ⁢je italské klasické⁢ jídlo plné chuti a svěžesti. Křehké plátky kuřecího masa ​jsou obaleny v omáčce z citronu, másla, kaparů a bílého vína. Tento recept je snadný a rychlý na přípravu a přináší do vaší kuchyně⁣ slunečné italské aroma. Vyzkoušejte ho⁤ ještě dnes!

Suroviny

  • 4 kousky kuřecího ​masa (řízek)
  • 1/2 šálku⁤ hladké mouky
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 šálku kuřecího vývaru
  • 1/4 šálku bílého vína
  • šťáva⁤ z ‍2 citronů
  • 2 lžíce másla
  • čerstvá petrželka na ozdobení

Postup

  1. Plátky⁢ kuřecího masa lehce naklepeme a osolíme a‍ opepříme z‍ obou stran.
  2. V mise smícháme mouku, sůl a pepř a v tomto směsi obalíme maso.
  3. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a maso opékáme z obou ‍stran, dokud není zlatavé.
  4. Přidáme​ vývar, ⁣víno a citronovou šťávu, necháme ‍provařit a dochutíme solí a pepřem.
  5. Přidáme máslo, necháme rozpustit a omáčku⁣ zredukujeme.
  6. Podáváme s vařenými těstovinami nebo bramborami, posypané nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *