13. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na tradiční vietnamskou polévku pho s kuřecím masem a nudlemi. Skvělá kombinace exotických chutí a zdravých surovin, které vás určitě nadchnou! Postup je jednoduchý a výsledek stojí za to. Nečekejte a vyzkoušejte tento exotický pokrm ještě dnes!
Suroviny
- 400g kuřecího masa (na nudle)
- 200g rýžových nudlí
- 1 cibule
- 4 hřebíčky
- 1 lžička koriandrových semínek
- 3 hřebíčky
- 2 l lahvové vody
- 1 lžička cukru
- Rajčata
- Šťáva ze 2 limet
- Rajčata
- Mátové listy
- Sójová omáčka
Postup
- Na pánev dejte koriandrova semínka, hřebíček a opečte dozlatova.
- Do hrnce dejte cibuli nakrájet a zahřejte na oleji.
- Přidejte do hrnce ciburku a opepte na ni maso, dokud nepozmění barvu.
- Přidejte nařezaná rajčata, sůl, mletý pepř a zázvor nahrubo pokrbaný.
- Přidejte vodu, až masa zcela zakryje. Přiveďte k varu.
- Vární do temna na 2 hodiny, pak nechte se vychladnout přes noc. Druhý den přecetějte.
- Podávejte s rýžovými nudlemi podávanými oloupané a předvařené
- Přidáme limety a mátové listy, podáme s sojovou omáčkou.