31. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
Kuřecí pesto s bazalkou a parmazánem
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na kuřecí pesto s bazalkou a parmazánem je skvělou volbou pro milovníky italské kuchyně. Výsledkem je lahodné jídlo, které potěší každého. Kuřecí prsa jsou pečená spolu s aromatickým pestem z bazalky a parmazánu, které dodává jídlu bohatou a sytou chuť. Pesto je velmi snadné připravit a jeho vůně naplňuje kuchyni příjemnou vůní bylinek. Doporučujeme servírovat s čerstvě uvařenými těstovinami nebo rýží pro dokonalý zážitek.

Suroviny:

  • 400 g kuřecích prsou
  • 2 hrsti čerstvé bazalky
  • 50 g parmazánu
  • 3 stroužky česneku
  • 100 ml extra panenského olivového oleje
  • 50 g pražených vlašských ořechů
  • šťáva z 1 citronu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Připravte si všechny suroviny.
  2. Nakrájejte kuřecí prsa na malé kousky a nasolte a opepřete podle chuť.
  3. Vložte kuřecí kousky do hrnce s horkou vodou a vařte 8-10 minut, dokud nebude maso uvnitř hotové.
  4. Zatímco se kuře vaří, umyjte bazalku a nakrájejte ji na menší kusy.
  5. Vložte bazalku, parmazán, česnek, ořechy, citronovou šťávu a sůl a pepř do mixéru.
  6. Přidejte olivový olej a mixujte, dokud nedosáhnete hladké konzistence. Přidejte olej dávkově a míchejte, abyste dosáhli požadované konzistence pesta.
  7. Položte uvařené kuřecí kousky na talíř a přidejte pesto s bazalkou a parmazánem na vrch.
  8. Podávejte horké a případně můžete přidat vařené těstoviny nebo rýži.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *