16. 9. 2023
Autor: Roman Žák
Kuřecí pečeně s bylinkovou krustou
zdroj: Recepty 24/7

Tento lahodný recept na kuřecí pečeně s bylinkovou krustou je perfektním způsobem, jak udělat velkolepé jídlo pro celou rodinu. Křehká krusta z čerstvých bylinek dodává pečeně intenzivní chuť a vůni, která vás okouzlí. Příprava je jednoduchá – kuřecí maso se marinuje ve vybraných bylinkách a poté se peče až do dokonalého zlatoohnědého zbarvení. Tento recept je skvělým způsobem, jak zpestřit svůj stůl a udělat dojem na vaše hosty. Berte na vědomí, že tato kuřecí pečeně s bylinkovou krustou bude rychle zmizet ze stolu, protože její vynikající chuť si každý zaslouží vychutnat.

Suroviny

  • 4 kusy kuřecích prsou
  • 2 lžičky čerstvých bylinek (např. tymián, rozmarýn, petržel)
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 1 lžíce citronové šťávy

Postup

  1. Nejprve si předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Kuřecí prsa omyjte a osušte. Pokud jsou příliš tlustá, můžete je rozpůlit a vyklepat do rovnoměrné tloušťky.
  3. Do mísy smíchejte čerstvé bylinky (nasekané), prolisovaný česnek, olivový olej, sůl, pepř a citronovou šťávu. Vzniklou směs rozetřete po obou stranách kuřecích prsou.
  4. Připravená kuřecí prsa dejte na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Vložte plech s kuřecími prsy do předehřáté trouby a pečte přibližně 25 minut, nebo dokud nejsou prsa zevnitř dokonale propečená.
  6. Pečená kuřecí prsa s bylinkovou krustou podávejte teplá s přílohou dle vlastního výběru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *