16. 9. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Tento lahodný recept na kuřecí pečeně s bylinkovou krustou je perfektním způsobem, jak udělat velkolepé jídlo pro celou rodinu. Křehká krusta z čerstvých bylinek dodává pečeně intenzivní chuť a vůni, která vás okouzlí. Příprava je jednoduchá – kuřecí maso se marinuje ve vybraných bylinkách a poté se peče až do dokonalého zlatoohnědého zbarvení. Tento recept je skvělým způsobem, jak zpestřit svůj stůl a udělat dojem na vaše hosty. Berte na vědomí, že tato kuřecí pečeně s bylinkovou krustou bude rychle zmizet ze stolu, protože její vynikající chuť si každý zaslouží vychutnat.
Suroviny
- 4 kusy kuřecích prsou
- 2 lžičky čerstvých bylinek (např. tymián, rozmarýn, petržel)
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 1 lžíce citronové šťávy
Postup
- Nejprve si předehřejte troubu na 200 °C.
- Kuřecí prsa omyjte a osušte. Pokud jsou příliš tlustá, můžete je rozpůlit a vyklepat do rovnoměrné tloušťky.
- Do mísy smíchejte čerstvé bylinky (nasekané), prolisovaný česnek, olivový olej, sůl, pepř a citronovou šťávu. Vzniklou směs rozetřete po obou stranách kuřecích prsou.
- Připravená kuřecí prsa dejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Vložte plech s kuřecími prsy do předehřáté trouby a pečte přibližně 25 minut, nebo dokud nejsou prsa zevnitř dokonale propečená.
- Pečená kuřecí prsa s bylinkovou krustou podávejte teplá s přílohou dle vlastního výběru.