21. 12. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš skvělý recept na kuřecí páté páky, které jsou podávány s aromatickými houbami. Tento lahodný pokrm je připravený během krátké doby a jistě potěší i ty nejnáročnější gurmány. Sledujte náš recept a buďte připraveni na nebeský gastronomický zážitek!
Suroviny
- 4 kuřecí páté páky
- 200g hub (např. žampiony)
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce másla
- sůl, pepř, koření dle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidáme na tenké plátky nakrájený česnek a osmahneme ho spolu s cibulí.
- Přidáme očištěné a nakrájené houby a necháme je osmahnout do změknutí.
- V druhé pánvi si opečeme osolené a opepřené kuřecí páté páky dozlatova.
- Nakonec přidáme osmažené páté páky do směsi houb a cibule, promícháme a necháme spolu podusit
- Podáváme teplé s přílohou dle vlastní chuti.