5. 2. 2025
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodnou kuřecí paštiku doplněnou o pikantní chutney, která dodá jídlu neodolatelnou chuť. Skvělá kombinace s jemnou paštikou a pikantním chutney jistě potěší vaše chuťové buňky. Snaživě stačí připravit a meltovat na chlebu jako pochutinu nebo předkrme. Nenechte si ujít této chutné pochoutky!
Suroviny
- 300 g kuřecích jater
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 100 ml smetany ke šlehání
Postup
- Na pánvi rozpusťte máslo a olivový olej a osmahněte na něm nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte na kostičky nakrájená kuřecí játra a orestujte je dozlatova.
- Přidejte tymián, kmín, sůl a pepř a promíchejte.
- Podlijte trochou vody a nechte vařit, dokud játra nezměknou a voda z většiny nevypaří.
- Přendejte játra do mixéru, přidejte smetanu ke šlehání a mixujte dohladka.
- Nakonec hotovou paštiku přendejte do dózy a dejte vychladit do lednice.
Pikantní chutney
Suroviny
- 2 rajčata
- 1 cibule
- 1 chilli paprička
- 60 ml octa
- 40 g cukru
- 1 lžička zázvoru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nakrájejte rajčata na drobné kostičky, cibuli a chilli na jemno.
- Na pánvi smažte cibuli dozlatova, přidejte zbytek surovin a vařte na mírném ohni asi 20 minut, dokud nevznikne hustá omáčka.
- Vychladlé chutney podávejte s kuřecí paštikou a čerstvým chlebem. Dobrou chuť!