5. 2. 2025
Autor: Dana Novotná
Kuřecí paštika s pikantním chutney
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodnou‍ kuřecí paštiku doplněnou o pikantní chutney, která ⁣dodá jídlu neodolatelnou chuť. Skvělá kombinace s jemnou ‍paštikou ‌a ⁣pikantním chutney jistě potěší vaše⁢ chuťové buňky. Snaživě stačí připravit a⁣ meltovat na chlebu jako pochutinu nebo předkrme. Nenechte si ujít této chutné pochoutky!‌

Suroviny

  • 300 g ⁣kuřecích jater
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého⁣ pepře
  • 100 ml ​smetany ke šlehání

Postup

  1. Na pánvi rozpusťte‌ máslo a olivový olej a osmahněte na něm nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte ⁢na kostičky nakrájená kuřecí játra a orestujte je dozlatova.
  3. Přidejte tymián, kmín, sůl a pepř a promíchejte.
  4. Podlijte trochou vody a nechte⁣ vařit, dokud játra nezměknou a voda z většiny nevypaří.
  5. Přendejte ‍játra do mixéru, přidejte smetanu ⁢ke šlehání ⁢a mixujte dohladka.
  6. Nakonec hotovou paštiku přendejte⁤ do dózy a dejte ⁣vychladit do lednice.

Pikantní chutney

Suroviny

  • 2 rajčata
  • 1 cibule
  • 1 ‌chilli paprička
  • 60 ml octa
  • 40 g cukru
  • 1 lžička zázvoru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nakrájejte rajčata na drobné⁣ kostičky,⁢ cibuli a⁤ chilli ‌na‍ jemno.
  2. Na pánvi smažte cibuli dozlatova, přidejte zbytek surovin a vařte na mírném ohni asi 20 minut,‍ dokud nevznikne hustá omáčka.
  3. Vychladlé chutney podávejte s kuřecí paštikou a‍ čerstvým chlebem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *