25. 10. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se unést pochoutkou pro milovníky chutných, domácích paštik – kuřecí paštika s bylinkami! Tento recept Vám přináší skvělý způsob, jak využít zbytky kuřecího masa a vytvořit nepřekonatelně jemnou a aromatickou paštiku. S kombinací čerstvých bylinek, jako je petržel, tymián či oregano, a několika dalších tajných ingrediencí, bude tato paštika splňovat veškerá Vaše očekávání. Recept je jednoduchý, rychlý a výsledek stojí za to! Začněte svou kulinářskou dobrodružnou cestu ještě dnes a vytvořte si domácí kuřecí paštiku s bylinkami, která si získá Vaše srdce i chuťové buňky.
Suroviny
- 400 g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžička sušeného tymiánu
- ½ lžičky sušeného oregana
- 1 lžička soli
- ½ lžičky mletého černého pepře
- 150 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce nasekaných čerstvých bylinek (např. petrželka, pažitka)
Postup
- Nejprve si připravíme kuřecí maso. Pokrájíme ho na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupeme a jemně nasekáme.
- V hrnci si rozehřejeme olej a na něm osmažíme cibuli dozlatova.
- Přidáme česnek a kuřecí maso a za stálého míchání smažíme, dokud maso nezezlátne ze všech stran.
- Přidáme mletou sladkou papriku, tymián, oregano, sůl a černý pepř. Vše promícháme.
- Přidáme smetanu ke šlehání a promícháme. Vaříme ještě 2-3 minuty, dokud omáčka nezačne hustnout.
- Hrnec odstavíme z ohně a necháme směs vychladnout.
- Do vychladlé směsi přidáme nasekané bylinky a vše dobře promícháme.
- Surovinu vložíme do mixéru a mixujeme, dokud nedosáhneme jemné konzistence paštiky.
- Kuřecí paštiku s bylinkami můžeme servírovat na chlebu nebo pečivu a ozdobit čerstvými bylinkami.