9. 11. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí paštika s brandýsem a brusinkami
zdroj: Recepty 24/7

Chutná kuřecí paštika s brandýsem a brusinkami je skvělý recept na jedinečnou pomazánku plnou lahodných chutí. Brandýs dodává paštice jeden zvláštní závan, který ještě umocní sladkost brusinek. Skvělá volba pro originální občerstvení nebo snídani. Zkuste tento recept ještě dnes!

Suroviny:

  • 400 g kuřecí játra
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g másla
  • 50 ml brandýsu
  • 2 lžíce brusinek
  • sůl, pepř, muškátový oříšek

Postup:

  1. Nejprve očistěte kuřecí játra a zbavte je všech žilek.
  2. Na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  3. Přidejte játra a osmažte je z obou stran dozlatova.
  4. Potrhaná játra dejte do mixéru a rozmixujte je na jemnou hmotu.
  5. Přilijte brandýs, přidejte brusinky a dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
  6. Dobře promíchejte a dejte do ledničky vychladit.
  7. Hotovou paštiku ozdobte brusinkami a servírujte s čerstvým chlebem nebo toustovým pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *