15. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
Kuřecí parmský řízek
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se okouzlit chutí křupavého kuřecího parmského řízku s křehkou kůrkou a šťavnatým masem. Naučte se tento jednoduchý recept a připravte si lahodný pokrm plný italských vlivů doma. Základem je kvalitní kuřecí maso, oblíbený parmazán a aromatické bylinky. Nechte se unést lahodnou kombinací chuti a udělejte si radost vlastním gurmánským zážitkem. Snaživě se zlepšujte v kuchyňských dovednostech a překvapte své blízké tímto jedinečným pokrmem.

Suroviny

  • 4 kousky kuřecího masa
  • 100 g strouhanky
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • 2 vejce
  • 4 lžíce oleje
  • sůl, pepř

Postup

  1. Nejprve si připravíme tři misky. Do jedné rozklepneme vejce a rozšleháme. Do druhé smícháme strouhanku s parmazánem a osolíme a opepříme podle chuti. Do třetí misky nalijeme olej.
  2. Kuřecí maso naklepeme do rovnoměrné tloušťky a osolíme a opepříme z obou stran. Poté každý kousek masa obalíme nejdříve ve vejci, pak ve směsi strouhanky s parmazánem a nakonec ještě v oleji.
  3. Maso vyklopíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 25-30 minut, dokud nezezlátne.
  4. Podáváme s bramborovým salátem nebo těstovinami a citronovou plátky. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *