1. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte skvělý recept na italskou specialitu „Kuřecí Parmigiana“, pak jste na správném místě! Naše verze tohoto oblíbeného jídla je jednoduchá, chutná a přináší autentické italské aroma přímo do vaší kuchyně. Měkké kousky kuřecího masa jsou obalené v křupavé strouhance, zalité bohatou rajskou omáčkou a vysypány čerstvým parmazánem a mozzarellou. Vaše rodina a přátelé nebudou schopni odolat tomuto dokonalému sladění chutí. Vyzkoušejte náš recept na „Kuřecí Parmigiana“ ještě dnes a překvapte své blízké chutným italským zážitkem!
Suroviny
- 4 ks kuřecích prsou
- 200 g strouhankové strouhanky
- 100 g parmazánu (nastrouhaného)
- 2 vejce
- 150 g mouky
- 400 ml rajčatové omáčky
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžička sušeného oregana
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej na smažení
- čerstvý bazalkový list na ozdobu
Postup
- Nejprve si připravíme kuřecí prsa. Pružnými kladívky je naklepeme do tloušťky cca 1 cm.
- V jedné mělké misce si rozšleháme vejce.
- V další míse smícháme strouhankovou strouhanku s Parmazánem.
- Na talíři si připravíme mouku.
- Kuřecí prsa osolíme a opepříme podle chuti.
- Kuřecí prsa nejprve obalíme v mouce, poté v rozšlehaném vejci a nakonec v směsi strouhanky se sýrem. Důkladně obalíme ze všech stran.
- Na sporáku si připravíme větší hlubší pánev. Pánvičku rozehřejeme s olivovým olejem.
- Oblasti podlehčené kroužky kuřecího masa upražíme do zlatova. Poté je odložíme na ubrousek, aby se zbavily nadbytečného oleje.
- Ve větší pánvi si připravíme rajčatovou omáčku. Rozehřejeme olivový olej a přidáme nasekaný česnek. Orestujeme, dokud se nezačne lehce zlatit.
- Přidáme rajčatovou omáčku a oregano. Osolíme a opepříme podle chuti. Vaříme omáčku na mírném ohni asi 10 minut.
- Do omáčky naskládáme kuřecí prsa. Necháme vařit ještě 5 minut.
- Podáváme s čerstvým bazalkovým listem jako ozdobou. Podáváme s těstovinami nebo rýží.