26. 3. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na klasické italské jídlo - kuřecí Parmezán. Kombinace křupavého kuřecího masa, směsi sýra a omáčky Marinara vytváří neodolatelnou chuťovou explozi. Recept je jednoduchý a rychlý na přípravu, ideální pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. Sledujte postup a pořiďte si chuťovou lahůdku do vlastní kuchyně!
Suroviny:
- 4 kousky kuřecího masa
- 1/2 šálku strouhanku
- 1/2 šálku strouhaného Parmezánu
- 1 vejce
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky pepře
- 1/2 lžičky česneku v prášku
- 1/2 šálku oleje
Postup:
- Nejprve si připravte tři misky. V jedné smíchejte strouhanku s Parmezánem, v druhé rozšlehejte vejce a do třetí dejte smíchanou sůl, pepř a česnek.
- Mezitím si rozkrájejte kuřecí maso na menší kousky a naklepávejte do rovnoměrné tloušťky.
- Namočte kousky masa nejdříve do kořeněné směsi, potom do vejce a nakonec obalte ve směsi strouhanky s Parmezánem.
- Na pánvi si rozehřejte olej a osmahněte kousky kuřecího masa do zlatova z obou stran.
- Hotové kuřecí Parmezán podávejte s restovanou zeleninou nebo těstovinami. Dobrou chuť!