10. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Kuřecí parmazán.
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte skvělý recept na kuřecí parmazán, jste na správném místě! Tento tradiční italský pokrm je oblíbený pro svou chutnou a křupavou povrchovou vrstvu a lahodný kuřecí střed. Naše jednoduchá a osvědčená verze vás jistě nadchne. Stačí omotat kuřecí prsa do strouhanky a Parmezánského sýru a upéct dozlatova. Doporučujeme serovat s čerstvým bazalkovým pestem a linguine těstovinami. Připravte si italskou klasiku přímo v pohodlí vaší kuchyně s naším receptem na kuřecí parmazán!

Suroviny

  • 4 kusy kuřecích prsou
  • 1 šálek strouhanky
  • ½ šálku strouhaného parmazánu
  • ½ šálku mletého sušeného oregana
  • ½ šálku mouky
  • 2 vejce
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180°C.
  2. Umyjte kuřecí prsa a nakrájejte je na menší kousky.
  3. V misce smíchejte strouhanku, parmazán, oregano, sůl a pepř.
  4. Do jiné mísy rozšlehejte vejce.
  5. V další misce si připravte mouku.
  6. Kousky kuřecího masa nejprve obalte v mouce, poté namočte do vejce a nakonec obalte v směsi strouhanky, parmazánu a oregana.
  7. Rozehřejte olej v pánvi.
  8. Kuřecí kousky smažte z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé.
  9. Přeneste smažené kousky do pekáče a vložte do předehřáté trouby.
  10. Pecete přibližně 20 minut, dokud kuřecí maso není zcela propečené a krásně zlaté.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *