2. 11. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí parmazán je oblíbené italské jídlo, které vás uchvátí svým jedinečným kombinací křupavého kuřecího masa a lahodného parmazánu. Tento recept vás provede postupem, jak připravit dokonale nadýchané a chutné kuřecí plátky zabalované v křupavé strouhance a parmazánu. S tímto receptem dosáhnete skvělého výsledku, který si uchovává svou šťavnatost a křupavost. Vyzkoušejte kuřecí parmazán a překvapte svou rodinu nebo hosty výjimečnou italskou pochoutkou!
Suroviny
- 4 kuřecí prsní řízky
- 2 vejce
- 100 g strouhankových střepů
- 100 g Parmezánu, nastrouhaného
- sůl a pepř podle chuti
- oličovací olej
Postup
- Prsní řízky naklepeme na stejnou sílu, osolíme a oklepeme zbytečný sol. Nastrouháme si Parmezán.
- Ve dvou nádobkách si nalámeme vajíčka a promícháme je vidličkou. V druhé nádobce si smícháme strouhankové střepy a Parmezán.
- Do vajíčka namáčíme řízky a poté je obalujeme ve směsi strouhanky a Parmezánu. Pro dobré přilnutí obalů na maso lehce zatlačíme na každý řízek
- Připravené řízky smažíme na rozehřátém oličovacím oleji z obou stran do zlatova. Poté je přendáme na talíř s papírovým ubrouskem, aby se zbavily přebytečného oleje.
- Kuřecí parmazán můžeme servírovat s italskými těstovinami nebo bramborovou kaší. Dobrou chuť!