14. 9. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí paprikáš s hranolkami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na domácí kuřecí paprikáš s křupavými hranolky. Tento tradiční český pokrm je skvělou volbou pro rodinnou večeři nebo oslavu s přáteli. S přesným návodem na přípravu a čerstvými ingrediencemi si můžete vychutnat chutný pokrm plný aroma a lahodných chutí. Nezapomeňte přidat svou oblíbenou přílohu a podávat s osvědčeným receptem na kuřecí paprikáš.

Suroviny

  • 500g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 2 papriky
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře
  • 400g smetany ke šlehání
  • 400g hranolků

Postup

  1. Na oleji osmahneme na kostky nakrájené kuřecí maso společně s nasekanou cibulí.
  2. Přidáme na plátky nakrájené papriky a chvíli restujeme.
  3. Přidáme mletou papriku, kmín, sůl a pepř a restujeme dalších pár minut.
  4. Přidáme smetanu ke šlehání a necháme provařit do změknutí masa a zahuštění omáčky.
  5. Smažíme hranolky podle návodu na obalu.
  6. Paprikáš podáváme s hranolkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *