14. 9. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na domácí kuřecí paprikáš s křupavými hranolky. Tento tradiční český pokrm je skvělou volbou pro rodinnou večeři nebo oslavu s přáteli. S přesným návodem na přípravu a čerstvými ingrediencemi si můžete vychutnat chutný pokrm plný aroma a lahodných chutí. Nezapomeňte přidat svou oblíbenou přílohu a podávat s osvědčeným receptem na kuřecí paprikáš.
Suroviny
- 500g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 papriky
- 3 lžíce oleje
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- 400g smetany ke šlehání
- 400g hranolků
Postup
- Na oleji osmahneme na kostky nakrájené kuřecí maso společně s nasekanou cibulí.
- Přidáme na plátky nakrájené papriky a chvíli restujeme.
- Přidáme mletou papriku, kmín, sůl a pepř a restujeme dalších pár minut.
- Přidáme smetanu ke šlehání a necháme provařit do změknutí masa a zahuštění omáčky.
- Smažíme hranolky podle návodu na obalu.
- Paprikáš podáváme s hranolkami.