26. 10. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Kuřecí pao de queijo
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí pao de queijo je lahodné brazilské jídlo, které spojuje chuťové výhody kuřecího masa s křehkými sýrovými kuličkami. Tento recept vám přinese radostnou kombinaci měkkých a čerstvě upečených pao de queijo plněných šťavnatým a dochuceným kuřecím masem. S pomocí tohoto jednoduchého návodu si můžete připravit skvělou a originální večeři, která bude jistě potěšením pro celou rodinu.

Suroviny

  • 300g kuřecího masa (nakrájeného na menší kousky)
  • 200g tapiokové mouky
  • 100ml mléka
  • 100ml vody
  • 2 vejce
  • 50g strouhaného parmezánu
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Smíchejte v misce tapiokovou mouku, mléko, vodu, vejce, strouhaný parmezán, sůl a pepř.
  2. Na pánvi rozpalte trochu oleje a opečte kuřecí maso. Opečené maso můžete lehce osolit a okořenit.
  3. Přidejte opečené kuřecí maso do směsi tapiokové mouky a důkladně promíchejte.
  4. Vytvarujte získanou směs do malých kuliček a pokládejte je na plech vyložený pečícím papírem.
  5. Pečte ve vyhřáté troubě na 180°C po dobu 15-20 minut, dokud nebudou kuličky zlatavé a křupavé.
  6. Kuřecí pao de queijo můžete podávat teplé jako samostatné jídlo nebo jako chuťovku.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *