26. 10. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí pao de queijo je lahodné brazilské jídlo, které spojuje chuťové výhody kuřecího masa s křehkými sýrovými kuličkami. Tento recept vám přinese radostnou kombinaci měkkých a čerstvě upečených pao de queijo plněných šťavnatým a dochuceným kuřecím masem. S pomocí tohoto jednoduchého návodu si můžete připravit skvělou a originální večeři, která bude jistě potěšením pro celou rodinu.
Suroviny
- 300g kuřecího masa (nakrájeného na menší kousky)
- 200g tapiokové mouky
- 100ml mléka
- 100ml vody
- 2 vejce
- 50g strouhaného parmezánu
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Smíchejte v misce tapiokovou mouku, mléko, vodu, vejce, strouhaný parmezán, sůl a pepř.
- Na pánvi rozpalte trochu oleje a opečte kuřecí maso. Opečené maso můžete lehce osolit a okořenit.
- Přidejte opečené kuřecí maso do směsi tapiokové mouky a důkladně promíchejte.
- Vytvarujte získanou směs do malých kuliček a pokládejte je na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečte ve vyhřáté troubě na 180°C po dobu 15-20 minut, dokud nebudou kuličky zlatavé a křupavé.
- Kuřecí pao de queijo můžete podávat teplé jako samostatné jídlo nebo jako chuťovku.