6. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na lahodné kuřecí panang curry s rýží, který vám okamžitě zpříjemní den. Tento tradiční thajský pokrm je plný exotických chutí a aromatických koření, které rozhodně potěší vaše chuťové buňky. Navíc je toto jídlo snadno připravitelné a skvěle se hodí jako rychlý a zdravý oběd či večeře. Nečekejte a vyzkoušejte to!
Suroviny:
- 400g kuřecího masa (nakrájeného na kousky)
- 1 plechovka kokosového mléka
- 2 lžíce panang curry pasty
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce cukru
- 1 červená paprika (nakrájená na proužky)
- 1 cibule (nakrájená na drobno)
- 3 stroužky česneku (nastrouhané)
- 1 lžíce oleje
- Vařená rýže k podávání
- Koriandr na ozdobení
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm cibuli a česnek, dokud nezměknou.
- Přidejte kuřecí maso a restujte ho, dokud nezezlátne.
- Přidejte do pánve panang curry pastu a důkladně promíchejte s masem.
- Zalijte kokosovým mlékem a rybí omáčkou, přidejte cukr a nechte vařit asi 10 minut.
- Přidejte do omáčky nakrájenou papriku a nechte vařit dalších 5 minut.
- Hotové panang curry podávejte s vařenou rýží a ozdobte nadrobno nakrájeným koriandrem.