20. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
Kuřecí Milanese s omáčkou pomodoro
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si klasický italský pokrm s chutnými Kuřecími Milanese s omáčkou pomodoro. Tento recept je ideální pro milovníky italské kuchyně a jednoduchý krok za krokem vám pomůže vytvořit dokonalý pokrm. Podávejte s čerstvou bazalkou a italskou bagetou pro skvělý chuťový zážitek. Ať vám chutná!

Suroviny

  • 4 kuřecí řízky
  • 1 vejce
  • 1 šálek strouhanky
  • 1 šálek strouhankové mouky
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • čerstvá bazalka
  • sýr parmezán

Postup

  1. Nejprve si připravíme omáčku pomodoro: na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme krájená rajčata a necháme omáčku provařit. Přidáme nasekanou bazalku a dochutíme solí a pepřem.
  3. Mezitím si připravíme kuřecí řízky: na talíři smícháme strouhanku a strouhankovou mouku a osolíme a opepříme podle chuti.
  4. V jiném talíři rozklepneme vejce a osolíme a opepříme ho.
  5. Kuřecí řízky nejprve obalíme ve strouhance, poté je pomočíme v rozšlehaném vejci a nakonec znovu obalíme ve strouhance.
  6. Po obalení řízků je osmažíme na pánvi s rozpáleným olivovým olejem dozlatova.
  7. Hotové kuřecí Milanese podáváme s omáčkou pomodoro a posypeme je nastrouhaným sýrem parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *