7. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte skvělý recept na kuřecí maso s bylinkovou omáčkou? Naše jednoduchá a chutná verze vás nadchne! Kuřecí kousky jsou smažené a poté zalité lahodnou omáčkou plnou čerstvých bylinek. Tento pokrm je ideální pro ty, kteří si rádi užívají křupavé kousky kuřecího masa s bohatou, aromatičkou omáčkou. Připravte tento recept a překvapte své blízké skvělým jídlem plným chutí!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 2 lžíce hladké mouky
- 500 ml kuřecího vývaru
- 200 ml smetany ke šlehání
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte na kostky nakrájenou cibuli. Smažte ji dozlatova.
- Přidejte na tenké plátky nakrájený česnek a smažte ho spolu s cibulí jeden minutu.
- Přidejte k cibuli a česneku nakrájené kuřecí maso. Osolte, opepřete a opatrně promíchejte. Smažte maso z každé strany do zlatova.
- Přidejte sušený tymián a rozmarýn. Promíchejte.
- Přidejte hladkou mouku a za stálého míchání nechte chvilku restovat, až mouka změní barvu na světle hnědou.
- Postupně přilévejte kuřecí vývar a smetanu. Nepřestávejte míchat, aby se omáčka nezačala srazit. Vařte cca 10 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Případně dochuťte solí a pepřem dle chuti.
- Suroviny podávejte s rýží nebo bramborovou kaší.