3. 11. 2024
Autor: Martin Roubec
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na kuřecí masala v pomalém hrnci je ideální pro každého, kdo miluje bohaté a aromatické indické pokrmy, ale nemá čas strávit hodiny v kuchyni. Tento snadný recept využívá pomalý hrnec, díky kterému se kuře pomalu vaří do měkka a plně absorbuje všechny chutě kořeněné masaly. Na přípravu budete potřebovat jen několik základních ingrediencí a koření, což z tohoto jídla činí perfektní volbu pro všední večeři. Užijte si autentickou chuť indické kuchyně pohodlně a bez zbytečného stresu!
Suroviny
- 4 kuřecí prsa, nakrájená na kostky
- 1 cibule, nakrájená
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/2 lžičky mleté chilli papriky
- 400 ml kokosového mléka
- 400 g rajčat z konzervy
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvá koriandr pro ozdobu
- 1 lžíce rostlinného oleje
Postup
- V pomalém hrnci rozehřejte olej a osmahněte cibuli, dokud není zlatavá.
- Přidejte česnek, zázvor, kurkumu, koriandr, kmín a chilli papriku a restujte asi 1 minutu, dokud koření nezačne vydávat aroma.
- Přidejte kuřecí maso a promíchejte, aby koření obalilo všechny kousky masa.
- Přidejte rajčata a kokosové mléko. Promíchejte, aby se vše spojilo.
- Přiklopte pomalý hrnec a vařte na nízké teplotě 5-6 hodin nebo na vysoké teplotě 3-4 hodiny, dokud kuře není měkké a šťavnaté.
- Podle chuti osolte a opepřete.
- Před podáváním posypte čerstvým koriandrem.
- Kuřecí masala se nejlépe podává s rýží nebo naan chlebem.