6. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kuřecí masala s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné a kořeněné kuřecí masala s křupavou rýží. Tento jednoduchý recept vás okouzlí svou chutí a snadnou přípravou. Zároveň je skvělým způsobem, jak si dopřát exotickou chuť indické kuchyně přímo v pohodlí vaší kuchyně. Sledujte náš krok za krokem recept a připravte si skvělý oběd nebo večeři pro celou rodinu.

Suroviny

  • 400g kuřecích prsou
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička mletého kardamomu
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 400ml kokosového mléka
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme nakrájenou cibuli do zlatova.
  2. Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí prsa a osmahneme je z každé strany.
  3. Přidáme prolisovaný česnek a koření (kmín, koriandr, kurkuma, paprika, kardamom, zázvor) a promícháme.
  4. Přilijeme kokosové mléko a necháme vařit na mírném plameni cca 20 minut, dokud maso není měkké.
  5. Případně dochutíme solí a pepřem.
  6. Servírujeme s vařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *