21. 10. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte jednoduchý a chutný recept na kuřecí masala s batátem? Naše verze tohoto klasického indického jídla vám rozhodně zaujme! V tomto receptu se kuřecí kousky marinují ve směsi indických koření a vaří se s čerstvým batátem, který jim dodává dokonalou texturu a chuť. Připravte si tento lahodný pokrm, který jistě zaujme vaše chuťové buňky.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky mletého koriandru
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička garam masaly
- 1 lžička papriky
- 400 g oloupaného a nakrájeného batátu
- 400 ml kokosového mléka
- sůl podle chuti
- čerstvá koriandrová nať na ozdobu
Postup
- Na pánvi si rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli, dokud nezezlátne.
- Přidejte na drobno nasekaný česnek a osmahněte ho spolu s cibulí, dokud nezačne vonět.
- Přidejte koriandr, kurkumu, kmín, papriku a garam masala. Promíchejte.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a osmahněte ho z každé strany, dokud nezmění barvu na zlatohnědou. Mezitím pokračujte na dalším kroku.
- Ve velkém hrnci si připravte směs z kokosového mléka a vody. Přidejte nakrájený batát, sůl a směs koření z pánve. Promíchejte.
- Uzavřete hrnec a nechte kuřecí maso s batátem vařit na mírném ohni asi 30 minut, nebo dokud maso nebude měkké a batát uvařený.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí. Podávejte posypané čerstvou koriandrovou natí.