3. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kuřecí masala bez čočky
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte dokonalý recept na kuřecí masala bez čočky? Naše nádherně aromatická verze tohoto klasického indického pokrmu je plná bohatých a hlubokých chutí, které potěší vaše chuťové buňky. Oslavte bohatou a komplexní paletu koření, jako je koriandr, kurkuma, kardamom a garam masala, které dávají tomuto receptu autentickou chuť. S jedinečnou kombinací kuřecího masa, zeleniny a lahodné omáčky je tato kuřecí masala bez čočky skvělou volbou pro milovníky indické kuchyně i ty, kteří kochají novými recepty. Vydejte se na kulturní cestu skrze jedno z nejoblíbenějších indických jídel a nechte se ohromit jeho výtečnou chutí.

Suroviny:

  • 500 g kuřecího masa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 kousíček zázvoru (asi 2 cm)
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžičky mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 lžičky mleté papriky (pokud máte rádi pikantní, můžete přidat více)
  • 400 g rajčat z plechovky
  • 200 ml smetany na vaření
  • sůl
  • čerstvý koriandr na ozdobu

Postup:

  1. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli do zlatova.
  2. Přidáme na drobno nakrájený česnek a zázvor a krátce orestujeme.
  3. Přidáme mletý kmín, kurkumu, koriandr a mletou papriku a krátce orestujeme, aby se koření uvolnilo.
  4. Přidáme nakrájené kuřecí maso a opékáme, dokud není maso zezlátovělé ze všech stran.
  5. Přidáme rajčata z plechovky a sůl. Směs promícháme a necháme vařit přibližně 15 minut, dokud se omáčka nezačne zpěňovat.
  6. Přidáme smetanu na vaření a vaříme ještě asi 5 minut, dokud se omáčka nezahustí.
  7. Před podáváním posypeme jídlo čerstvým koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *