28. 9. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí marsala s hříbkovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na kuřecí marsalu s hříbkovou omáčkou, který potěší vaše chuťové buňky. Krok za krokem vás provedeme přípravou tohoto skvělého pokrmu, který si zamilujete celá rodina! Buďte kuchařem ve své vlastní kuchyni a uvařte si jedinečnou lahůdku plnou chutí a vůní.

Suroviny

  • 4 kusy kuřecích prsou
  • 200g čerstvých hříbků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200ml kuřecího vývaru
  • 100ml marsaly
  • sůl a pepř
  • olivový olej
  • čerstvá petrželka na ozdobení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova.
  2. Přidáme nakrájené hříbky a prolisovaný česnek. Dusíme do změknutí hříbků.
  3. Přilijeme marsalu a necháme chvíli vařit, aby se alkohol vyvařil.
  4. Po chvíli přilijeme kuřecí vývar a necháme omáčku povarit a zhoustnout.
  5. Mezitím osolíme a opepříme kuřecí prsa, která osmažíme na pánvi dozlatova.
  6. Omáčku osolíme a opepříme dle chuti a podáváme k osmaženým kuřecím prsům.
  7. Potríme nasekanou petrželkou a podáváme s přílohou dle vlastního výběru. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *